گروه های عضلات بدن

عضله از میلیون ها تار پروتئینی تشکیل شده که همکاری آنها با یکدیگر سبب ایجاد حرکت در بدن می شود. در بدن بیش از ششصد عضله وجود دارد که به کمک اعصاب نخاع و مغز به هم مرتبط می شوند. 

عضلات به وسیله تاندون ها و سایر بافت ها به استخوان متصل می شوند. تولید نیرو هنگام فعالیت عضله توسط تغییرات شیمیایی سبب ایجاد تنش و انقباض عضلانی می گردد. با انقباضی ساده و کوتاه تر شدن عضله از طول معمولی خود، توانایی عملکرد حرکت عضلات و گروه های عضلانی ایجاد می شود و با این اتفاق ساده عضلات دیگری نیز کشیده می شوند و قابلیت اعمال فشار برای شما ایجاد خواهد شد. 

اصولا در بدن گروه های مختلف عضلانی وظایف مختلفی را بر عهده دارند که الزاما به سه گروه تقسیم می شوند. عضله «قلب» که فقط در قلب وجود دارد و خون را به بدن می فرستد و در این مقاله در خصوص این گروه عضلات گفتمان نخواهد شد. گروه دیگر عضلات «صاف» هستند که در بافت های اندام داخلی بدن مشاهده می شوند. 

این گروه عضلات نیازی به تمرین ندارند، زیرا عضلات غیرارادی بوده و در این مقاله در مورد این عضلات نیز صحبت نخواهد شد. گروه سوم که بیشتر قابل مشاهده هستند، گروه عضلاتی است که می توان آنها را تمرین و توسعه داد. این گروه را عضلات «اسکلتی» می نامند که عضلاتی ارادی و قابل کنترل هستند.

گروه های عضلات بدن

برای مشاهده تمامی محصولات و دستگاه های بدنسازی گروه فنی مهندسی جیم میکر کلیک کنید.

53354011 – 061

عضلات اسکلتی

عضلات اسکلتی تقریبا در بدن مردان 40 درصد و در زنان 23 درصد از وزن بدن را تشکیل می دهد. از این عضلات در تمام حرکات بدن استفاده می شود از جمله خم کردن انگشتان در راه رفتن، خم کردن بدن، حرکات کششی، دویدن و به واقع هر نوع حرکتی که بتوانید فکر کنید، این عضلات نقش دارند.

به خاطر داشته باشید که با کشش عضلات نمی توانید فشاری را اعمال کنید. در واقع عضلات تمایل دارند تا از محل اتصال به استخوان تا مرکز خود کشیده شوند. همچنین عضلات اسکلتی  بافت های عضلانی بیشتری دارند. 

این عضلات که می توانیم آنها را ببینیم و لمس کنیم و از طرفی پس از تمرین شدید آنها احساس درد می کنیم؛ ولی همان طور که در ورزش می گویند «بدون احساس درد پیشرفت و بهبودی اتفاق نخواهد افتاد». برای دستیابی به توسعه و رشد عضلات و سپس کسب شکل مطلوب و دلخواه بدن به تخصیص زمان و انگیزه ای قوی نیاز خواهید داشت. 

به دلایلی که تمام تمرینات برای ششصد عضله بدن در این مقاله نمی گنجد، بیشتر بر روی گروه های عضلانی بزرگ و اصلی با هدف توسعه وضعیت جسمانی توجه بیشتری شده است .

عضلات بدن

در زیر فهرست گروه های عضلانی که در مقاله بعدی با تمرینات مربوطه بیان خواهد شد، آمده است :

  • برجسته و مهم ترین عضله شانه عضلات دلتوئید.
 
  • گروه عضلات «خم کننده» بازو ها. در بالای بازو عضله ای به جز عضله دو سر بازویی وجود ندارد. در پایین بازو سه گروه عضله دیگر از جمله برون گرداننده دراز، خم کننده و باز کننده ها که سبب حرکت دست و مچ دست می شوند، وجود دارد. 
 
  • عضلات سینه که شامل سینه ای بزرگ و سینه ای کوچک است و معمولا با عنوان سینه ای معرفی می شوند. عضله سینه ای بزرگ، عضله ای بزرگ است که به شانه، ترقوه و جناغ مرتبط است. عضله سینه ای کوچک زیر این عضله بزرگ قرار گرفته و سینه از بالا توسط استخوان ترقوه، از وسط جناغ و در پایین دنده های قفسه سینه محدود می شود. 
 
  • عضله ای بزرگ در پشت بدن به نام پشتی بزرگ وجود دارد. سایر عضلات مهم در پشت شامل عضلات متوازی الاضلاع و ذوزنقه ای است.
 
  • دیوار شکم شامل عضله راست شکمی و عضلات مایل جانبی (داخلی و خارجی) می شود.
 
  • در محدوده باسن بزرگترین عضله، سرینی بزرگ نام دارد. سایر عضلات این ناحیه سرینی میانی و سرینی کوچک است.
 
  • چهار عضله بزرگ در ناحیه  ران، عضله چهار سررانی نامیده می شود. عضله دیگر همسترینگ یا سه سر رانی گروه عضله ای سه تایی است که در پشت ران قرار گرفته اند.
 
  • در پایان، عضلات کاف که شامل عضلات دو قلو، نعلی و درشت نی قدامی می گردد.
عضلات کول

بدون درد پیشرفتی اتفاق نخواهد افتاد

برخی افراد فکر میکنند که درد احساسی بد است و برخی دیگر می گویند درد دلیل و علتی خوب است! در واژه گان تمرینات با وزنه، درد احساس خوبی است. درد مسیری در بدن است که به ما اعلام می کند عضلات با تمام نیرو فعالیت کرده اند؛ باید استراحت کنیم 

بنابراین فراموش نکنید که برنامه صحیح تمرینات اساس رشد و توسعه جسمانی شماست و استراحت مناسب و کافی عضلات به همان اندازه تمرین اهمیت دارد؛ زیرا زمانی که عضلات را به سختی و شدت وادار به فعالیت می کنید، صدمه و آسیب دیدن آنها اجتناب ناپذیر است. این چرخه طبیعی در بدن است، «ساختن و ترمیم شدن» بنابراین در این خصوص نگرانی نداشته باشید.

توجه داشته باشید که رشد عضلات بدون استراحت کافی و مناسب به دست نخواهد آمد؛ زیرا استراحت در طول دوره تمرین موجب ترمیم و بازسازی و رشد عضلات خواهد شد.

error: Content is protected !!